Strengere maatregelen

Opnieuw strengere maatregelen

 

Wat betekent dat voor mij, als beginnend ondernemer voor Natuur- en wandelcoaching?

Laat ik beginnen hoe het voor mij persoonlijk voelde. Toen ik de nieuwe maatregelen in de krant las, moest ik even door een stukje persoonlijke weerstand heen. De trigger was de toekomstige verplichting van het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Voor mij persoonlijk een ‘no go’, zolang dat kan. Het gaat zo tegen mijn gevoel in dat ik, als gezonde vrouw, niet vrij mag ademen. Deze maatregel kwam dus goed binnen. Mijn fysieke lichaam reageerde onmiddellijk en kwam in de spanning terecht. Wat betekent dit voor mij, als ik principieel tegen mondkapjes ben? En waarom werd ik zo getriggerd?

Het voelde even alsof mij iets werd ontnomen. Mijn vrije wil om zelf te bepalen wat ik doe (met respect voor de ander en mijn omgeving). Dat ik, als bewust en verantwoordelijk denkende vrouw, niet zelf keuzes mag maken. Door even met mijn aandacht bij deze spanning te blijven en goed diep door te ademen, kon ik het laten zijn. In de kern voel ik mij vrij en dat kan niemand mij ontnemen. Dit bekent dat ik naar andere oplossingen ben gaan kijken. Want ik wil de verplichting van mondkapjes voor zijn. Zodra de noodwet wordt goedgekeurd, dan is er voorlopig geen vrije keuze meer over het wel of niet dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes.

Iedereen volgt zijn/haar eigen weg in deze bijzondere tijd. Zolang we in dialoog blijven, dan zijn we in verbinding. Ik weiger mee te gaan in de verdeeldheid. Eenieder mag zijn/haar eigen waarheid leven, als we dat doen met respect voor de ander.

Om de plicht van mondkapjes in publieke ruimtes voor te zijn, ben ik gestart met het online bestellen van biologische groente, fruit en andere voedingsmiddelen van eigen Groningse bodem. Dan hoef ik ook de supermarkt niet meer in. Al langer liep ik met de gedachte rond om de supermarkt meer links te laten liggen en de lokale boeren frequenter te steunen. En zo houd ik de regie in handen en geef ik ook zingeving aan mijn keuze. In Nederland zijn er zoveel opties, ondanks de strengere maatregelen. Ik bevind mij in een bevoorrechte positie waar ik mij erg bewust van ben.

Terugkomend op mijn vraag; wat betekent dit voor mijn net opgestarte praktijk voor Natuur- en wandelcoaching? Hoe bereik ik mijn doelgroep? En zit men hierop te wachten? En is mijn doelgroep bereid zonder mondkapje het bos in te gaan?

Het is een onzekere tijd, dat is een feit, maar ergens krijg ik het gevoel, dat ik met mijn Natuurcoaching het juiste moment heb gekozen, omdat de natuur juist nu zo van belang is. Het is altijd belangrijk, maar deze tijd vraagt om daar nu bewust bij stil te staan.

In de natuur is er geen moeten, geen verwachtingen en stress. Ze is er voor ons, onvoorwaardelijk. Het is een ‘me time-moment’ om even uit de ratrace te stappen, je hoofd leeg te maken en de stress van je af te laten glijden. Het is een moment van afstand nemen en terugkeren naar hoe jij je werkelijk voelt? Los van de meningen/waarheden van anderen. En als er iemand met je meewandelt, die oprecht luistert en je de veiligheid biedt om jezelf te zijn, dan kan er weer helderheid ontstaan, door al die emoties en onzekerheden heen. En we zijn lekker in beweging in de frisse lucht. Hoe fijn is dat?

In de natuur hebben we geen mondkapjes nodig, gelukkig. De natuur zorgt ervoor dat we vrij kunnen ademen, zodat de balans in zuurstof en koolzuur hersteld wordt, wat weer een positief effect heeft op ons lichaam. Vanuit mijn innerlijk vertrouwen en eigen ervaringen bied ik een platform aan voor hoog sensitieve vrouwen die het nu erg moeilijk hebben met de huidige tijd.

Het kan zijn dat de huidige omgeving je nu ook triggers geeft, waar je niet bewust van bent. Je ervaart wel vage klachten, spanningen of emoties, maar je kunt ze niet plaatsen. Het kan zijn dat er deep-down iets anders onderligt, dat nu aandacht vraagt. Het moment om je los te maken van je ‘ballast’, om zo dichter bij je ware kern uit te komen. Waar zelfvertrouwen, vreugde, compassie en liefde op je liggen te wachten om ontdekt te worden.

Door in je eigen centrum te blijven, voorkom je dat je speelbal wordt van al die verschillende energieën. 

 

14 oktober 2020


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.