De start van mijn praktijk

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 15:50

2 maanden geleden besloot ik mijn praktijk opnieuw de kans te geven. In het verleden heb ik een praktijk gehad, maar er waren andere zaken die mij aandacht vroegen. Twee jaar geleden kreeg ik met een onverwacht verlies van mijn moeder te maken en dat hakte er wel in.

Na haar overlijden kwam ik in een emotionele rollercoaster terecht. Het verlies was intens. Ook besefte ik, tijdens een fietstocht van mijn werk naar huis, dat ik het nu echt zelf moest doen. Mijn moeder was een daadkrachtige en wijze vrouw, die de spil was in ons gezin. Voor mijn vader was het erg moeilijk, na ruim 50 jaar huwelijk. Ze waren altijd samen. Mijn vader heb ik, samen met mijn zus, het eerste jaar opgevangen en we hebben elkaar emotioneel ondersteund. Elk weekend reden we naar Boijl in Friesland. Praten, opruimen, huilen, lachen en herinneringen ophalen. Dat gaf mij veel troost en heling in het rouwproces.

 

De eerste maanden moest ik de harde realiteit onder ogen zien, dat ik mijn moeder nooit meer in haar geliefde huisje ging aantreffen, haar uitbundige lach nooit meer zou horen en nooit meer de fijne gesprekken, die we hadden. Ze bezat zoveel wijsheid, daar laafde ik mij aan. Nu moest ik nog meer mijn eigen wijsheid erkennen en daar op vertrouwen. Het fysieke verlies was intens en verdrietig.

De kracht om door te gaan, is mede dankzij mijn moeder. Haar nuchterheid, haar wijsheid, haar vertrouwen in mij en haar onvoorwaardelijke liefde zitten in mijn hart en ze zal altijd een deel van mij zijn. 

Mijn troost haal ik uit het feit dat het leven doorgaat. Zij leeft verder in een ander energieveld Zij is weer thuis. En ik vertrouw erop dat we op een andere manier in contact blijven.

 

Het verlies van mijn moeder was tevens een kantelpunt in mijn leven. Ik kwam in een versnelling terecht van zelfacceptatie en innerlijke vrede, door volledig op mij mijzelf te leren vertrouwen. 

Dat ging gepaard met het onder ogen zien van oude pijnen, die nog in mij waren opgeslagen, terwijl ik dacht dat ik dat wel had gehad. Niet dus. 

Deze fase had ik nodig, om nu de praktijk te starten vanuit mijn herwonnen vertrouwen en de liefde voor mijzelf.

 

Natuur- en Wandelcoaching was voor mij een keuze die zo helder binnenkwam en past in wie ik ben. Buiten zijn, in de natuur, samen in gesprek en inspiratie op doen. Ontladen, ontspannen en weer opgeladen huiswaarts keren. De natuur is hierin zo belangrijk.

 

Omdat ik hoogsensitief ben, ervaar ik prikkels van buitenaf intensiever, waardoor ik tijd voor mijzelf nodig heb om te ontladen. De natuur is daar uitermate geschikt voor. Daarom heb ik besloten mijn manier van coachen te combineren met de natuur, samen met de kruiden voor hoogsensitieve vrouwen..

Door in beweging te zijn, komt ook ons brein in beweging. Samen in de natuur, al wandelend ontdekken wat er werkelijk in jou leeft.

Mijn innerlijke drijfveer is om jou, tijdelijk bij te staan en je te laten herinneren waar je toe in staat bent. Dat je in je eigen innerlijke kracht gaat geloven, zodat je weer baas over je eigen leven wordt en doet waar jij blij van wordt. 

 

Vind je het niet tijd worden om nu echt voor jezelf te kiezen? Dat het klaar is je te blijven verstoppen achter schijnveiligheid, je klein houden, je angsten, het gepieker en het jezelf het niet waard vinden? Mijn ervaring is dat het echt de moeite waard is om aandacht te geven aan je 'saboteurs' en/of pijn en te ontdekken wat daar achter allemaal in jou schuilt.

Daar zit nl. zoveel potentie, die het waard is om ontdekt te worden. Het heeft ruimte en vertrouwen nodig. Soms heb je iemand nodig die jou dat duwtje geeft.

 

Warme groet,

Mentha,

Natuur- en Wandelcoaching

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.